Pollen analysis - Juvigny (F-51), La Veuve (2017)

Data creator : Hervé Richard [1] [2]
Data collector : Millena Frouin [3]
[1] : Laboratoire Chrono-environnement (UMR 6249) (Université de Franche-Comté)
[2] : Observatoire des Sciences de l'Univers - Terre, Homme, Environnement, Temps, Astronomie (UAR 3245) (Université de Franche-Comté)
[3] : Institut National de Recherche en Archéologie Préventive
Description :
Archaeological excavation. 4 palynological samples.
Disciplines :
archaeology (humanities), environmental sciences (sciences of the universe), paleontology (sciences of the universe)

General metadata

Data acquisition date : 2012
Data acquisition methods :
  • Observational data :
    Echantillons prélevés lors des fouilles archéologiques.
    Préparation physico-chimique à la liqueur lourde.
    Détermination et comptage des spores et des pollens au microscope.
Update periodicity : no update
Language : French (fra)
Formats : application/pdf, application/vnd.ms-excel
Audience : Research

Coverages

Spatial coverage :

  • Juvigny, La Veuve: latitude 49° 1' 53" N, longitude 4° 16' 59" E, at 92m of altitude

Time coverage :

  • Protohistoire
Publications :
  • Rapport de fouilles. Service Régional de l'Archéologique de Champagne-Ardennes. (Archives du Service Régional de l'Archéologique, DRAC de Champagne-Ardennes, Châlons-en-Champagne.)
Collection :

DOI and links

10.25666/DATAOSU-2017-11-23-04
https://dx.doi.org/doi:10.25666/DATAOSU-2017-11-23-04
https://search-data.ubfc.fr/FR-18008901306731-2017-11-23-04

Quotation

Hervé Richard (2017): Pollen analysis - Juvigny (F-51), La Veuve. Chrono-environnement. doi:10.25666/DATAOSU-2017-11-23-04

Record created 23 Nov 2017 by Hervé Richard.
Last modification : 21 May 2021.
Local identifier: FR-18008901306731-2017-11-23-04.

dat@uFC

dat@uFC is a sub-portal of dat@UBFC, a metadata catalogue for research data produced at UBFC.

République Française
dat@UBFC
dat@uFC
Université de Bourgogne, Université de Franche-Comté, UTBM, AgroSup Dijon, ENSMM, BSB, Arts des Metiers